fbpx
  • Ελληνικά
  • English

Social Media Στρατηγικές για ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ

getfitΗ έκρηξη των social media τα τελευταία χρόνια δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορα τα γυμναστήρια που επιθυμούν να βρουν νέους, εναλλακτικούς τρόπους προβολής που θα φέρουν με τη σειρά τους ακόμα περισσότερες πωλήσεις.

Η χρήση των εργαλείων Social Media όπως το facebook και το twitter ως πλατφόρμες συνεργασίας, συνδέει τα γυμναστήρια με τον υπόλοιπο κόσμο με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους. Τα εν λόγω εργαλεία φέρνουν την τεχνολογία σε επαφή με τα γυμναστήρια, συνδέουν τους ανθρώπους  με τις πληροφορίες, καθιερώνουν πιθανούς νέους δρόμους προς την αγορά και βελτιώνουν την επικοινωνία με τους πελάτες και τη διάδοση του εμπορικού σήματος.

Η προώθηση μέσω των Social Media και ακολουθώντας μία επιτυχημένη στρατηγική μπορεί να βοηθήσει τα γυμναστήρια, ώστε να χτίσουν μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες τους. Οι άνθρωποι είναι ουσιαστικά η πηγή ζωής των γυμναστηρίων.
Κατά συνέπεια μια σωστή επικοινωνία δημιουργεί μια σχέση εμπιστοσύνης που οδηγεί εν τέλει σε αύξηση κερδών. Για να μπορέσει μία επιχείρηση όπως είναι τα γυμναστήρια να φτάσει σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να αναπτύξει τη σωστή marketing και social media στρατηγική. Υπάρχει η άποψη ότι ο πελάτης πλέον δεν ενδιαφέρεται για τίποτα παρά μόνο για να βρει φτηνό το  προϊόν ή την υπηρεσία. Σίγουρα η χαμηλή τιμή είναι ελκυστική πόσο μάλλον και μέσα στη δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο που διανύουμε.  Όμως το φτηνό προϊόν από μόνο του δεν αποτελεί σωστή στρατηγική. Αργά ή γρήγορα θα προσαρμοστεί ολόκληρη η αγορά στις χαμηλές τιμές και τότε πάλι ποια θα είναι η λύση; θα κατεβάσετε περισσότερο τις τιμές;

Μία επιτυχημένη λοιπόν social media στρατηγική που θα πρέπει να αναπτυχθεί από κάθε επιχείρηση θα πρέπει να έχει σαν αποτέλεσμα customer loyalty, δηλαδή πιστούς πελάτες. Οι κοινότητες που «χτίζονται» οδηγούν σε αλληλεπίδραση μεταξύ των καταναλωτών (customer interaction). Αυτή η αλληλεπίδραση οδηγεί σε εμπιστοσύνη, η εμπιστοσύνη σε συναισθηματικό δέσιμο και αυτό σε customer loyalty. Ο πιστός πελάτης είναι ικανοποιημένος με το προϊόν ή την υπηρεσία και δεν το αλλάζει για κάποιο άλλο ακόμα και αν αυτό έχει, για παράδειγμα, χαμηλή τιμή. To social media marketing λειτουργεί χτίζοντας μια κοινότητα από χρήστες που ενδιαφέρονται για το brand, προϊόν ή την υπηρεσία. Οι χρήστες μπορούν να επικοινωνήσουν, να ανταλλάξουν ιδέες, να πουν την άποψη τους και μέσα από το χτίσιμο της κοινότητας, τα γυμναστήρια μπορούν να προσελκύσουν νέους πελάτες καθώς και να αξιοποιήσουν τους ήδη υπάρχοντες. Σημαντικό είναι ότι η επικοινωνία είναι άμεση με τους χρήστες και από το δικό τους χώρο. Έτσι τα γυμναστήρια μπορούν να αναπτύξουν ένα κοινωνικό προφίλ. Οι χρήστες είναι έτοιμοι να διαδώσουν τις πληροφορίες από το αγαπημένο τους γυμναστήριο, και με τη σειρά τους να το διαφημίσουν στη δική τους κοινότητα με τον πιο άμεσο τρόπο.

Ο πρωταρχικός στόχος έπαψε να είναι η πώληση ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας αλλά το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο για να επιτευχθεί συνιστά αναγκαία την κοινωνική αλληλεπίδραση και τη σύναψη- διατήρηση σχέσεων εμπιστοσύνης με τον καταναλωτή. Όλοι αργά ή γρήγορα- με ευνοημένους τους ταχύτερους- αντιλαμβάνονται πως η εποχή μας απαιτεί ευελιξία και γρήγορη προσαρμογή στα νέα διαδικτυακά δεδομένα. Αυτό ισχύει είτε για να αυξήσει κανείς την πελατεία του είτε για να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των ήδη υπαρχόντων πελατών.

Το marketing πλέον θα γίνεται σε μεγάλο βαθμό από το διαδίκτυο. Οι νέες γενιές και οι μελλοντικοί καταναλωτές θα χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για την ενημέρωση τους και τις αγορές τους σε καθημερινή βάση. Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι αν θα πρέπει να δημιουργήσετε social media αλλά πόσο καλά θα τα δημιουργήσετε. Το συστατικό της επιτυχίας είναι η δέσμευση. Η προώθηση της επιχείρησης σας και η ανάπτυξη σωστής στρατηγικής δεν είναι έξοδο αλλά επένδυση. Έτσι θα πρέπει να το βλέπετε. Η επιχείρηση σας είναι το μέσο για να κερδίσετε χρήματα.

Επενδύοντας στο social media marketing θα μπορείτε να κερδίσετε ακόμα περισσότερα. Εσείς τι θα κάνετε για την επιχείρηση σας;

    Comments are closed

    logo
    SNS Agency -  Γλυφάδα