fbpx
  • Ελληνικά
  • English

10 κορυφαίες συμβουλές και τεχνάσματα για την ιστοσελίδα σας!

 Αν ενδιαφέρεστε να ξεκινήσετε μια νέα ιστοσελίδα, blog ή να βελτιστοποιήσετε την ιστοσελίδα σας, θα πρέπει να κατανοήσετε το SEO για να βιώσετε την απόλυτη επιτυχία.

 1. Social Media:

Το μοναδικό και μεγαλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για το site σας και την ενίσχυση SEO είναι να έχουμε μια κοινωνική παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 Ιστοσελίδες όπως το Twitter, Flickr και Facebook και τώρα Google +  είναι ο καλύτερος δρόμος για να προωθήσετε το site σας και να κοινοποιήσετε στον κόσμο το εμπορικό σας σήμα.

 Τα κοινωνικά δίκτυα είναι επίσης η κότα με το χρυσό αυγό για το brand reputation management στις μέρες μας και για τη σύνδεση με νέο κοινό.

 Επιπλέον, οι μηχανές αναζήτησης όπως το Google άρχισαν να δίνουν προσοχή στα Social Media και την χρήση των δεδομένων από τα κοινωνικά δίκτυα, όπως τα σήματα rank.

2. Σύνδεση λογαριασμών:

Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter, μια σελίδα στο Facebook και ένα λογαριασμό στο Flickr για παράδειγμα, θα πρέπει να συνδέσετε όλους τους λογαριασμούς αυτούς μαζί.

Αυτή η στρατηγική μπορεί να βοηθήσει με την δημιουργία δεσμών βελτίωση του SEO σας και δίνει στο κοινό σας περισσότερους τρόπους για να  βρουν  το περιεχόμενό σας.

 Για παράδειγμα, ένας οπαδός του Twitter θα μπορούσε να βρει τη σύνδεσή σας στο Twitter και να σας ακολουθήσει στο Facebook.

Η σύνδεση λογαριασμών  ενοποιεί όλους τους πραγματικούς οπαδούς σε μια μικρή αλλά κερδοφόρα ομάδα, επίσης κάνει την προσέγγιση προς αυτούς πολύ πιο εύκολη.

3. Ανάλυση και παρακολούθηση:

 Θα πρέπει να ξέρετε από πού έρχονται τα «κλικ» σας, ποιος τους το ανέφερε, ποια τα ερωτήματα αναζήτησης;

Γνωρίζοντας από πού έρχεται η  κυκλοφορία  και πώς συμπεριφέρεται το κοινό σας, θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε το site σας σε κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι θα θέλουν να επισκεφθούν.

 4. Έρευνα για λέξεις κλειδιά:

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τη βελτίωση του SEO σε μεγάλο βαθμό είναι η έρευνα για τις λέξεις-κλειδιά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία όπως το Google AdWords.

Είναι εργαλείο Key word για να καθορίσει ποιες λέξεις και φράσεις θα είναι πιο αποτελεσματικές.

 5. Easy sharing:

Επιτρέψτε στους χρήστες να μπορούν άμεσα να κάνουν Tweet από έναν σύνδεσμο στη σελίδα σας, ή περιεχόμενό σας στο Facebook.

Αυτό θα βοηθήσει να δημιουργηθούν  backlinks  και να αυξήσετε την κατάταξη των λέξεων-κλειδιών σας, όχι με άμεσο τρόπο, αλλά με το να περνάει το περιεχόμενό σας μπροστά από χιλιάδες μάτια. Επίσης, είναι σημαντικό, να παρέχετε άμεσα στους αναγνώστες την δυνατότητα να σας ακολουθήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ένα απλό κλικ του ποντικιού. Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπει στους αναγνώστες να δημιουργήσουν μια βαθύτερη σχέση με εσας και το περιεχόμενό σας.

6. Internal linking

 Η εσωτερική σύνδεση των σελίδων σας, μπορεί να είναι  καταπληκτικός παράγοντας για την  ανάπτυξη του SEO.

Έτσι οι σελίδες σας θα «εκτιμηθούν» από την Google και άλλες μηχανές αναζήτησης.

Η καλή εσωτερική σύνδεση μπορεί επίσης να βοηθήσει  την αύξηση της σημασίας ορισμένων λέξεων-κλειδιών που θέλετε να τόνισε στο δικτυακό σας τόπο.

 7. Σχετικό περιεχόμενο

 Για να έχετε εγγυημένα καλή κίνηση στην ιστοσελίδα σας, θα πρέπει να έχετε καλό περιεχόμενο και σχετικό με το θέμα σας.

Ποιοτικό περιεχόμενο είναι το περιεχόμενο που θα είναι ελκυστικό και σχετικό με το ακροατήριό σας.

 

 8. Εύκολη πλοήγηση:

Να έχετε έναν πίνακα περιεχομένων στην κορυφή του site σας, όπου ο αναγνώστης μπορεί απλά να κάνει κλικ σε μια σύνδεση και να πλοηγηθεί στο περιεχόμενο που είναι πιο ελκυστικά σε αυτόν.

Σκεφτείτε την προσθήκη ενός χάρτη της ιστοσελίδας για να ενισχύσει την ευκολία της πλοήγησης.

 

 9. Σχόλια αναγνωστών και δικτύωση:

Η συμβολή σας σε άλλους δικτυακούς τόπους μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να χτίσετε δεσμούς και να προωθηθεί το όνομά σας εκεί έξω.

Όσο περισσότερα ποιοτικά backlinks  μπορείτε να συγκεντρώσετε για το Site σας, τόσο καλύτερα θα είναι για εσάς.

Επίσης, κάντε σχόλια, όχι για να πάρετε πίσω σχόλια ως backlinks, αλλά να συνομιλήσετε με άλλους αναγνώστες και bloggers και να αναγνωριστείτε στην κοινότητα, η οποία, είναι ο γρηγορότερος τρόπος για τους νέοεισερχόμενους να πάρουν αυτό που λέμε traction & trafic.

10. Δώστε προσοχή στην χρηστικότητα:

Όλοι θέλουμε ενα site που το περιεχόμενο του να εχει την  ποιότητα για να μπορεί να πάρει πολλές συνδέσεις πίσω (backlinks) στις σελίδες μας.

Εστιάζοντας στις σχετικές λέξεις-κλειδιά και τη χρήση αυτών των λέξεων-κλειδιών σε όλη την περιοχή καθώς και την αλληλεπίδραση με τους χρήστες είναι ο μόνος δρόμος για ένα επιτυχημένο site.

Πολύ σημαντικό είναι η παρακολούθηση των στατιστικών και των analytics, που θα μας βοηθήσουν να διασφαλίσουμε ότι οι χρήστες είναι ευχαριστημένοι. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να προχωρήσουμε μπροστά και  όχι μόνο μέσω των backlinks.

Να θυμάστε, το SEO ξεκινά από την ιστοσελίδα σας και στη συνέχεια επεκτείνεται.

Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας.

 

 


 

    Comments are closed

    logo
    SNS Agency -  Γλυφάδα