fbpx
  • Ελληνικά
  • English

Δες ποιες είναι οι πιο αποδοτικές διαφημιστικές τάσεις για το Meta (Facebook- Instagram)

Οι διαφημίσεις στο Meta (Facebook – Instagram) είναι από καιρό ένα από τα βασικότερα στοιχεία του παιχνιδιού στο σύγχρονο μάρκετινγκ, καθώς διαθέτει ένα ευρύ κοινό διαφόρων ηλικιών στο διαδίκτυο.
Εάν όλες οι επιχειρήσεις μπορούσαν να αξιοποιήσουν έστω και μια μικρή μόνο μερίδα από αυτό το κοινό με επιτυχία, θα έβλεπαν τις επιχειρήσεις τους να επωφελούνταν μαζικά.

Ποιες όμως είναι οι 4 διαφημιστικές τάσεις που δείχνουν να έχουν περισσότερη απόδοση;

1. Η δημιουργία video

Ο χρόνος που παρακολουθούν βίντεο οι χρήστες σε Facebook/Instagram αντιπροσωπεύει πάνω από τον μισό συνολικό χρόνο που αφιερώνουν γενικότερα στα social media.
Τα βίντεο αυτά ποικίλουν και αφορούν από απλές προβολές διαφανειών έως κλασικές διαφημίσεις εμπορικού τύπου.
Όταν αυτά συνδυάζονται με αποτελεσματική στόχευση και τα κατάλληλα CTAs (call to actions) γίνονται θαύματα.

Δεδομένου ότι το Facebook ορίζει πλέον κάθε βίντεο στην ροή του χωρίς ήχο από προεπιλογή, θα πρέπει να προσθέτεις πάντα λεζάντες – υπότιτλους για αναπαραγωγή μαζί με τις εικόνες.

Μικρές λεπτομέρειες όπως αυτή, είναι που ξεχωρίζουν τους επαγγελματίες από τους ερασιτέχνες στην πλατφόρμα, οπότε φρόντισε να δίνεις σημασία στις λεπτομέρειες.

2. Η διαφήμιση μέσω κινητού

Μιας και όλοι σχεδόν μπαίνουμε σε Facebook/Instagram από τις κινητές μας συσκευές,είναι πολύ σημαντικό οι διαφημίσεις μας να είναι προσαρμοσμένες στους χρήστες των κινητών συσκευών. Πιο συγκεκριμένα, το 98,5 των χρηστών της πλατφόρμας μπαίνουν στην εφαρμογή από το κινητό τους τηλέφωνο.

Αυτή είναι μια κοινή παγίδα καθώς όσοι φτιάχνουν τις διαφημίσεις τους χρησιμοποιούν υπολογιστή και μια εικόνα βελτιστοποιημένη για λάπτοπ θα μπορούσε να εμφανίζεται παραμορφωμένη στο κινητό, κάτι που δεν θα δίνει μια καλή εντύπωση στην επιχείρηση σου. Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις μικρές λεπτομέρειες και δίνοντας στις διαφημίσεις για κινητά τις ακριβείς προδιαγραφές που χρειάζονται, θα εξασφαλίσεις ένα άριστο αποτέλεσμα που θα σου φέρει μόνο κέρδος.

3. FB & Instagram Stories

Τα stories μπορούν να είναι ένα επιτυχημένο εργαλείο διαφήμισης. Αυτό θα διοχετεύσει τους ενδιαφερόμενους χρήστες από το Facebook στον ιστότοπό σου, οδηγώντας τους τελικά στην πολυπόθητη ενέργεια ( αγορά – εγγραφή σε newsletter κ.α).

Είναι μια αποτελεσματική στρατηγική που χρησιμοποιείται από πολλές επιχειρήσεις εδώ και χρόνια και έχει αποδοχή και αγάπη από το κοινό των εφαρμογών αυτών.

4. Δημιούργησε εξατομικευμένες διαφημίσεις
Οι επιχειρήσεις που έχουν κάποια μορφή εξατομίκευσης πίσω από τις διαφημίσεις τους, παρατηρούν μια αύξηση στην απόδοσή τους σε σχέση με τα χρήματα που επενδύθηκαν για την διαφημιστική τους καμπάνια.

Τι ακριβώς εννοούμε;

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε καταναλωτές, το 80% απάντησαν πως θα προέβαιναν σε μια αγορά ευκολότερα αν αισθάνονταν ότι οι προσπάθειες προσέγγισης – μάρκετινγκ είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους.

Δεν αρκεί μόνο να στείλεις ένα newsletter απευθυνόμενο στο όνομα του υποψήφιου σου πελάτη στην κεφαλίδα, αλλά θα πρέπει να συγκεντρώσεις μια ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών που ταιριάζουν με το προφίλ του.

Αυτή η πρόβλεψη των αναγκών του δυνητικού μας πελάτη, λαμβάνεται ως μια κίνηση που δείχνει εκτίμηση προς το πρόσωπό του, και αυτό έχει ως συνέπεια, όσο το δυνατόν πιο εύκολη μετατροπή.

Συμπερασματικά, θα λέγαμε πως θα πρέπει να είσαι πάντα ενημερωμένος ως προς τις τάσεις που κυριαρχούν και να προσαρμόζεις τις διαφημιστικές σου καμπάνιες ανάλογα ώστε να προλαβαίνεις τον ανταγωνισμό και να είσαι ένα βήμα πιο μπροστά.

Αν αυτό σου φαίνεται δύσκολο, τότε είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.

Mην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας, εδώ. Θα χαρούμε να σε ακούσουμε!

    Comments are closed

    logo
    SNS Agency -  Γλυφάδα